Fågelföreningen Tärnan
För skådare i Nyköping & Oxelösund

Fågelföreningen Tärnan

Fågelföreningen Tärnan

Sidan uppdaterad 2015-06-14

LINE BAND

LINE BAND är en gratis app som man kan ladda ner till sin smartphone. För Tärnans medlemmar och andra fågelintresserade finns nu en LINE BAND-grupp (ett s.k. band) som heter Tärnan.

Här följer vanliga frågor och svar. I högerspalten finns länkar till grundläggande info om appen.

FAQ


Fråga: Är det skillnad på post och meddelande?

Svar: Nej, det är ingen skillnad. Det förekommer bara en typ av meddelande och det väljer vi att kalla post i lineband. Sedan finns det kommentar som är just en kommentar till en post.


Fråga: När jag skickar och tar emot poster på Tärnan lineband, dras det pengar från min samtalspott?

Svar: Lineband använder surf-funktionen för att skicka och ta emot poster. Så förutsättningen är att du måste ha tillgång till fri eller begränsad surf på din telefon. Har du endast kontantkort på din telefon så rekommenderar vi inte att gå med i Tärnans lineband, då detta kommer att belasta dit kontantkort och kan bli mycket dyrt!


Fråga: Kan jag använda Lineband att chatta med?

Svar: Ja, Lineband har en inbyggd funktion. Men det är väldigt viktigt att se till så att du inte skickar en chattpost som är avsedd för 1 person till alla medlemmar i Lineband Tärnan. Det gör du genom att titta på översta raden på skärmen, står där Tärnan (tex 54), så är du på väg att skicka ett chattpost till ALLA medlemmar i Tärnans lineband. Se till att välja vem du vill chatta med innan du skickar!


Fråga: Kan jag använda chatten till att skicka ett meddelande med information att jag ser en fågel XX, på stället YY?

Svar: Vi har bestämt att använda oss av funktionen Post! Detta av anledningen att du i den funktionen kan infoga karta, lägga till bild eller video, och bifoga fil. Vilket är något du inte kan i chatt-funktionen.


Fråga:Jag hittar/ser inte alla poster/meddelanden!

Svar: Ibland kan de vara svårt att hitta alla poster/meddelanden som kommer in i Tärnan bandet. Och det kan även vara svårt att veta var man befinner inom Lineband. Innan man lär sig ( då det finns flera vägar till samma sak), så rekommenderar vi att backa/gå tillbaks till Startsidan Tärnan. Uppe till höger finns en liten ikon i form av en "klocka". På den syns en siffra som indikerar hur många poster/meddelanden som inkommit. Tryck där så kommer det upp en lista över meddelanden med det senaste först.


Fråga: Hur tar jag bort poster/meddelanden?

Svar: Det är bara Tärnans lineband administratör Ragnar som kan radera alla typer av poster/meddelanden. Men själv kan du alltid ta bort dina egna inlagda poster.Tryck lääänge på ditt eget meddelande så kommer det upp en ruta med olika val. Där väljer du Delet=Ta bort. Posten försvinner då i alla Tärnans lineband medlemmars telefoner.


Fråga: Det plingar ibland så mycket i telefonen, kan jag stänga av ljudet bara för Tärnans lineband?

Svar: Ja, du behöver inte stänga av ljudet på hela telefonen. Gör så här:

  1. Gå in på Lineband Tärnan.
  2. Uppe i hörnet finns en liten ikon, ser ut som ett slags inställningsreglage. Tryck på den.
  3. välj sedan Notification settings. På nästa sida kan du välja att stänga av "plinget" på bara Poster eller på Posters kommentarer, eller både och.
  4. Välj Disable = Stäng av på respektive Post eller Postens kommentar, så är ljudet avstängt tills du går tillbaks och ändrar.
  5. Välj Enable = Sätt på när du vill slå på ljudet/en igen.

Copyright © Fågelföreningen Tärnan 2004-2022. All rights reserved